Fogalom:
Bájitalnak nevezzük azt a folyadékot, amely érzelmileg, fizikailag és értelmileg megváltoztat egy élőlényt! Kivétel bájital az, amely növényeket, természeti képződményeket változtat meg!
Kellékek:
Bájital előkészítés:
A legtöbb növényt termeszteni kell! Nem minden hozzávaló terem meg kertünkbe! (kivétel a vadfokhagyma, mert ha északi fekvésű házunk, akkor a hagyma kinő!) A legjobb megoldás, ha megvásároljuk a bájitalboltokba a legmegfelelőbb növényeket, állati kellékeket! Mindig fontos, hogy a bájitalhoz való növényi/állati kellékeket megfelelő hőmérsékletű helyen tároljuk! Az üst fenekének vastagságától is függ! Ha erős főzetet készítünk, az üst feneke széttörhet, vagy szétrobbanhat! Tehát nem szabad farúdat, vékony fenekű üstöt, rossz helyen tárolt kellékeket használnunk!
Levek sűrűsége:
A levek sűrűsége a megfelelő adagolástól függ! Netán ha egy bájitalnál az adagolásra igen ügyelnünk kell, akkor nem önthetünk többet, vagy kevesebbet a kiszabottnál, mert a főzetünk balul sül el! Az ezüstkéssel felvágott növényi/állati kellékek több levet eresztenek, mert az átlagos kések nem erre specializálódtak!
Színek és szagok:
Minden főzet receptjébe le van írva, hogy milyen tevékenységre milyen színt ölt magára, milyen szagot áraszt magából! Ezek leginkább a keverésektől függenek PL.: Élő-halál eszenciája !
A bájitalokat csoportokba soroljuk:
Ezeket tömören csoportokra oszthatjuk. Ezekbe a csoportokba a megfelelő bájitalfajok vannak téve:
Szerelmi és érzelmi bájitalok közt a különbség, hogy a szerelmi bájitalok (SZB) magunkhoz csábítjuk a kiválasztott személyt. Az érzelmi bájitalokkal (ÉB) viszont a barátságát kapjuk, vagy kedvét másítjuk meg!
A szerelmi bájitalok közt az Amortentia bizonyul a legerősebb szerelmi bájitalnak
Amortentia:
Az Amortentia a világ legerősebb szerelmi bájitala. Sajátosan fényes gyöngyházszínű és jellegzetes spirálisan felszálló gőzű főzet! Igazi szerelmet nem ébreszt, csak erős megszállottságot az illető iránt akit először meglát! Legtöbbször a lányok használják. Ám ezt a főzetet nem könnyű elkészíteni.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A holdkőpor felét szórjuk bele a főzet aljába! A valeriána szálakat (2) tűzzük bele a főzetbe! Az esővízzel töltsük meg az aljáig és várjuk, meg míg a valeriána szálak kiadják magukból a lét! Ekkor gyorsan vegyük ki őket, mert altató hatású is lehet! (a valeriána szálak leve úgy jelenik meg, hogy a szürke por a vízben élénk vörössé válik) Ezután rakjunk bele 3 szál Vélahajat! Ekkor a főzetünk kékké válik! Most már a por leülepedett az aljára az üstnek! Kavarjuk fel ezt és rakjunk tüzet az üst alatt! A füst, ami felszáll most lila. Aprítsuk fel és rakjuk bele a mandragóra gyökereket az üstbe! Az esővízzel töltsük meg teljesen az üstöt! Ekkor a füst rózsaszínné változik. Keverjük a főzetet az óramutató járásával ellentétes irányba, vagy épp az ellenkezőbe, ha még nem múltunk el 17 évesek! Addig keverjük intenzíven, amíg el nem fárad a kezünk! Ekkor a főzet ezüsté változik és a gőz fehérré. Már spirálisan száll fel, de még nem teljes a főzet! Az ashwinder tojsok hélyát és tartalmát egyesével óvatosan pottyantsuk bele a főzetünkbe! Ekkor válik főzetünk gyöngyházszínűvé!